Bohapustý diletantizmus alebo ako hlúposť verila, že bude pravdou

3. januára 2021, slavdan999, Nezaradené

Pred pár dňami som sa vyjadrila na tému smrti generála Lučanského, verte mi, že toľko informácií, ktoré vyšli na povrch, či už v denníkoch, online weboch, Facebooku a podobne, nemajú obdoby. Človek akosi začne zapájať svoj zdravý sedliacky rozum a niečo, voláme to intuícia, zrazu protestuje uveriť tej primitívnej verzii o jeho samovražde. Je to tá najjednoduchšia podoba príbehu, ktorá snáď zalepí oči každému, aby bol koniec a bodka, ako povedal premiér. Meno nespomínam, lebo mi za to jednoducho nestojí.

Čo mňa prekvapuje najviac je, že AKÉ vyšetrovanie prebieha v súvislosti s jeho smrťou? Aké boli pravdivé okolnosti jeho pobytu za mrežami, odkedy sa tam ocitol. Ak údajne bol vážne zranený, čo nepochybne bol, kde vlastne bol v posledných chvíľach života? Ak manželka tvrdí, že bol na lôžku, ako si vlastne vzal život?

Pán Žitný uviedol pár zaujímavých informácií, ktoré priniesli pochybnosti o celej tej zlepenine, ktorá nám je podsúvaná. Ako to, že generál Lučanský nemal prístup k advokátovi, rodine, pokiaľ ani nebol právoplatne odsúdený. Na základe akých výpovedí bol obvinený a kto skúmal, či sú pravdou alebo len bohapustým slovom proti slovu, vyšetrovatelia mali predsa možnosť zistiť aj záznamami, kto chodil za Lučanským a dával mu tie úplatky.

Jedno je isté, takto dôležitý človek, ktorý v skutočnosti vedel veeeeeľa, naozaj škoda, že nenechal aspoň zvukový záznam o všetkom, čo vedel, čo by verejnosti neskutočne pomohlo, najmä o kauze Gorila a jej aktéroch. Škoda, možno netušil, že ho takto zrazia a na záchrannú brzdu už bude neskoro. Bolo.

Pani Kolíková a jej zdivočená tlačovka, v ktorej ani nevedela, čo vlastne hovorí, len aby prekryla tú vlnu otázok, chytajúc sa záchranného kolesa pomyslenej pravdy, ktorú máme zhltnúť, si našpinila do vlastného hniezda.

Videla vlastne všetky záznamy, okolnosti jeho pohybu za mrežami? Akú nezávislú komisiu chce organizovať, k čomu má akože dospieť? K niečomu, čo vlastne ona prezentuje ako pravdu a komisia jej to iba potvrdí?

Je to hanbou a výsmechom celému slovenskému národu aj svetu, ako vlastne fungujú OČTK na Slovensku, čo za diletantov to tu behajú po svete.

Verím, že generál Lučanský na to všetko pozerá zhora a povie si: „Bože, ochraňuj ľudí od tejto ľudskej chudoby a otvor im oči, nech vidia, ako ten slepý povedal!“ Myslím to prenesene, aj slepý povedal, že uvidí, lebo veril pravde a nádeji, ktorá nevyhasne pred tieňom čiernoty a nevedomosti, bezzmyselnosti a beznádeje.

Otázkou je, ako to môžeme zmeniť, akú vlastne silu máme toto zmeniť.