Život statusmi na sociálnych médiách

9. januára 2021, slavdan999, Nezaradené

Twitter celkom zrušil konto dosluhujúcemu americkému prezidentovi a Facebook mu konto pozastavil do ukončenia jeho funkčného obdobia.

Americký prezident to berie dokonca ako spisahanie. Akoby mu zobrali ducha svätého. On totiž žije verejným vyhlasovaním svojich postojov na sociálnych sieťach. Verí, že má týmto spôsobom života obrovský vplyv na masy ľudí, niečo, ako keď dieťa dostane svoju odmenu vo forme niečoho, čo ho ukľudní. Cumeľ, med, čokoláda alebo niečo, bez čoho proste nebude.

Narcizmus je nevyliečiteľná porucha osobnosti. Ľudia, ktorí ňou trpia, dávno zabudli, že sú vlastne ľuďmi z mäsa a kostí. Stratili zdravý úsudok sebareflexie a príčinu problémov vidia vo vonkajšom svete, ľuďoch, situáciách, sprisahaní, len nie v nich samotných. Samoľúbosť prerástla do obludných rozmerov nemerateľnej kvantity.

Isto to vidíme aj u našich vládnych predstaviteľov, miestnych predstaviteľov, ktorí majú statusy ako formu osobnej propagandy. Premiér sa dokonca týmto statusom rozlúčil aj s generálom Lučanským, to bola tá jeho pomyslená bodka. Proste to prežil na statuse. Čo viac na to povedať?

Sociálne siete sú v súčasnosti dobrá forma propagandy, až do okamihu, kým nezačnú preberať kontrolu nad našimi životmi. Do chvíle, keď sa s nimi stotožníme natoľko, že uveríme, že sú našou realitou, naším životným priestorom.

O negatívnych stránkach ani netreba viac hovoriť. Dezinformácie, lži, bludy, konšpirácie, nenávistné komentáre, falošné profily, každý si tam nájde svoj súlad i nesúlad.

Tí, ktorí takto ešte nežijú, si veľmi vážim. Je dobré mať equilibrium vo veciach, aby nám neprerástli cez hlavu do tej miery, že stratíme kontakt s realitou.