Založ si blog

Školenia efektívnej komunikácie/elementárnej komunikácie v parlamente

Online vláda zasadá ako v modernej dobe trendov, a badať, že ani tu sa nevyhnú komunikačným bariéram, ktoré je možné počuť vo zverejnení nahrávky z online mítingu.

Údajne na online brífingu pán Sulík povedal, že súhlasí s celoplošným testovaním, pričom tam jasne odznelo z reči premiéra: testovanie v najviac zasiahnutých okresoch. Neviem teda, ako je pán Matovič zrelý na dedukciu a syntézu komunikovaných slov a verbálnych reakcií, no čosi mi nahovára, že nie je schopný počúvať s porozumením.

Dedukuje závery, ktoré má odsúhlasené v hlave ako riešenia pre národ, len problém je ten, že azda rozumie iba sebe samému a tak má pocit, že s ním všetci súhlasia. Dostávame sa teda ku koreňu problému, kde schopnosť efektívne komunikovať, kam patrí v prvom rade diskusia a schopnosť klásť relevantné otázky, nášmu premiérskemu rečníkovi chýba. Pričom kurzy efektívnej komunikácie sú široko dostupné a dokonca sa o nich prednáša aj na vysokej škole. Dozaista pán premiér nemal na toto čas, keďže počas vysokej školy tvrdo pracoval, a podnikal a preto nemal čas na vlastnú produkciu diplomovej práce.

Keďže sedieť v parlamente a byť vo vláde, schopnosť rozhodovať za národ, znamená širokú spoločenskú, ba i politickú zodpovednosť, chýba mi u premiéra schopnosť hlbšej sebareflexie v zmysle, či tomu, čo hovorím, rozumejú iní a naopak.

Ako teda chce rozhodovať, keď sa v tom cíti na všetko sám a iní sú problematickí, vinní, a nezáleží im na ľuďoch ako jemu? Stačilo by iba oprášiť komunikačné pravidlá, ktoré jednoznačne vysvetľujú, že ak som si nie istý tým, čo hovorí komunikačný partner, tak kladiem otázky. Nevediem monológy. Čudujem sa, že to pánovi „M“ zatiaľ nikto nevysvetlil a nenavrhol mu preto absolvovať aspoň základný kurz efektívnej komunikácie.

Ale to by muselo však zájsť ďalej, pretože osoba, ktorá sa nechá počuť, že odovzdá magisterský titul (o tom v ďalšom blogu), až keď ho odovzdá minister školstva, je prinajmenšom osobnostne nezrelá robiť zásadné rozhodnutia nieto za seba, ale i za národ.

Ako dokáže prijímať efektívne rozhodnutia pre spoločnosť, keď nedokáže prezentovať vlastné postoje k téme odobrania vysokoškolského titulu?

Zatiaľ viem, že sa zhodol so Sulíkom na tom, že sa DOHODNÚ!

Prajem mu veľa šťastia, len aby to netrvalo dlho, lebo v hre sú ľudské životy!

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 112307x
Priemerná čítanosť článkov: 2160x

Autor blogu

Kategórie