Obal

23. marca 2021, slavdan999, Nezaradené

Kupujete veci a vzťahy podľa obalu? Čo Vás na ňom najviac priťahuje? Vzhľad, tvar, farby, značka? Pravdou je, že obal nás vie pritiahnuť svojím zovňajškom, vnútro zatiaľ nepoznáme! A to aj napriek tomu, že ten obal raz zahodíme, ibaže by sme mali fetiš zbierať obaly. Aj to sa môže ľahko stať.

Ja však nebudem písať o obale, ktorý je v podstate budúcim odpadom. Rovnako hmotným, vecným, ako aj v našich vzťahoch. Možno si málokrát uvedomujeme, že skôr či neskôr vzťahy rôzneho druhu nepestujeme pre to, ako niekto vyzerá, vážime si predsa ich vnútro.

A preto cez obal nevidíme to, čo v skutočnosti kamufluje. Je to ako výber lotériového lístka. S trochou ľahkosti a humoru sme vlastne deťmi šťasteny, keď kúpime krásny obal s krásnym vnútrom. Ďalej si viete rozvinúť sami.

Pestujeme vzťahy s pekným obalom a škaredým vnútrom alebo škaredým obalom a krásnym vnútrom? Niekedy možno kombináciu oboch škaredých, či dokonca pekných.

Niekto povie, že môže to pôsobiť vidieť veci čierno-bielo, ale čierna a biela sú myslím farby, ktoré obsahujú všetky ostatné. Aj tieto kombinácie obalov a vnútrajškov môžeme teda nájsť. To len pre povzbudenie.

Moje ruže

Pekný utorok!