Astra Zeneca

10. apríla 2021, slavdan999, Nezaradené

Taký krásny názov v nádeji na lepšie časy pri zdolávaní pandémie, a kde tu na scéne sa objavili závažné nežiaduce účinky, tak, ako pri každom lieku.

Čo mňa však zaráža je fakt, je Európska lieková agentúra odporúča aj naďalej očkovať: „Napriek tomu EMA (Európska lieková agentúra) odporúča 18 krajinám, ktoré pozastavili očkovanie, pokračovať. Viaceré z nich prisľúbili, že ak regulátor potvrdí bezpečnosť očkovacej látky, vrátia sa k jej používaniu“. Zdroj: https://www.forbes.sk/vakcina-od-astrazeneca-je-v-poriadku-europska-liekova-agentura-odporuca-dalej-ockovat/

Akosi sa tu hráme na vkladanie životov na jednu kartu, a tou je za každú cenu očkovať, aj keď vieme, že vakcína spôsobuje krvné zrazeniny. To snáď na týchto životoch nezáleží? Ak berieme do úvahy fakt, že medicína má ľudí liečiť a uzdravovať, myslím to teraz pateticky, ale podstata je vystihnutá, pýtam sa teda, koľko ľudí zomrelo v skutočnosti na vedľajšie účinky liekov?O tom nikto nepíše a ani sa to nedozvieme. Viem len o pár výnimkách, ktoré na Youtube otvorene varujú pred negatívnymi nežiaducimi účinkami iných typov liekov, ale pravdou je, že tieto skutočnosti nemôžeme opomínať.

Vychádza mi tu jedno: Aj napriek nežiaducim účinkom, ktoré označila EMA za menej závažné, akými je tvorba krvných zrazenín,(je to vlastne takmer vždy fatálny nežiaduci účinok) je stále prospešnejšie sa dať očkovať, pretože benefity očkovania prevyšujú tieto prepady v podobe smrti „iba“ 4 ľudí na 1 000 000. Zaujímavé, že takmer všetky prípady sa objavili v televízii a WHO naďalej s EMOU odporúčajú očkovať.

Zažila som na vlastnej koži, ako môžu negatívne účinky liekov človeka doslova takmer zabiť, a ak by sme počúvali lekárov, niektorí z rodiny by tu už neboli. A lekári si stále trvali na svojom. Lieky užívať.

Ak zoberiem do úvahy Hippokratovu prísahu, myslím, že tak, ako bola pôvodne myslená, dnes už dávno neplatí v duchu modernizácie a napredovania našej doby z technologického a vedeckého hľadiska, čo je veľká škoda. To ľudské sa vytratilo niekde v oblaku spoločenskej inakosti vyznávaných hodnôt.

Potom môžeme tipovať lotériu, že ak sa zaočkujeme, sa iba modliť, aby sme neboli ten 4 z 1 milióna, čo mali smolu.

AstraZeneca - Vakcína proti koronavírusu - Bratislavskykraj.sk
Obrázok Zdroj: https://bratislavskykraj.sk/astrazeneca-vakcina-proti-koronavirusu/