Ako Grécko

29. mája 2021, slavdan999, Nezaradené

Slovensko sa vydáva gréckou cestou. Isto ste už počuli, že v rámci EÚ takzvané PIGS (Portugalsko, Taliansko, Grécko, Španielsko) sú najviac zadlžené krajiny a žijú na enormný dlh viažuci sa na ich ďalšie generácie.

V rámci bývalej vlády sme navýšili rezervu, ktorá bola z hľadiska financií pozitívnym krokom a výsledkom a prenesením sa do súčasnosti máme navýšenie rozpočtu o 3,5 mld. Eur. Financ majster navyšuje rozpočet o enormné financie, ktoré pôjdu na projekty, otázne je, aké projekty na obnovu ekonomiky máme pripravené. Ukázal nám aj, ako ide po prstoch zlodejom, len neviem, či premýšľal, aký bič si na seba pletie.

Hospodáriť so štátnou kasou v súčasnej situácii je pri súčasnom samo nominovanom ministrovi prinajmenšom hazard s ťažkými vyhliadkami. Ten deficit však budú musieť zaplatiť daňoví poplatníci, teda my. Pri tomto všetkom sa zamýšľam, čo bude zdrojom príjmov týchto dlhov.

https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/589421-rokovanie-o-novele-rozpoctu-pokracuje/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

Jedna z alternatív je logicky zvyšovanie dane z príjmov. Prosím? Daň z príjmov, teraz už dosť vysoká, je zásahom do osobného bohatstva pracujúcich občanov, ktorým toto aktívum patrí.

Alebo naopak sa pri tomto scenári budú produkovať nelegálne príjmy alebo takzvané príjmy z čiernej ekonomiky. Či sa tento scenár naplní, uvidíme v budúcnosti, len verím, že sa nestaneme PIGSS EÚ.