Očkovanie je sloboda alebo sloboda očkovania

3. júla 2021, slavdan999, Nezaradené

Kampaň na presadzovanie názoru o očkovaní ako slobode je zarážajúca v tom, že sloboda je niečo, čo neprichádza pod hrozbou žiadnych reštrikcií, nariadení a príkazov. Sloboda je prejavom vnútorného prežívania jednotlivca, na ktorú nemá právo siahať žiadna iná entita s výnimkou jej obmedzenia v nutných prípadoch ohrozovania slobody niekoho iného, respektíve páchania protispoločenskej činnosti a im podobných prehreškov, o ktorých však nie je tento článok.

Slovenské celebrity sa dali nahovoriť na propagandu, ktorá so slobodou, tou zaručenou v ústave, ale aj intímnou, nemá nič spoločné.

Nič nie je slobodné, čo je vynútené pod hrozbou násilia a následných trestov.

Taktiež spoplatnenie následného testovania je len krok od vynucovania si očkovania od ostatnej populácie, ktorá očkovaním ešte neprešla.

Viac-menej sa väčšina ľudí stotožnila s názorom, že zaočkovaným sa bude ľahšie žiť, budú môcť slobodne cestovať, navštevovať reštaurácie a im podobných výsad ako za vlády stredoveku, kde vám sťali hlavu, ak ste neuposlúchli.

Očkovanie má byť slobodnou voľbou každého jednotlivca, ako sa rozhodne, vtedy môžeme hovoriť o skutočnej slobode výberu. Prirovnávať vakcínu k slobode, víťazstvu, vzdelaniu, živobytiu a im podobných mi príde komické. Najmä preto, že ani vlastne nevieme pôvodcu vírusu, iba vakcína je spása a o nájsť tú „náhodnú“ udalosť už nie je núdza, nakoľko máme náplasť na dôsledky.