Tretia dávka

5. septembra 2021, slavdan999, Nezaradené

Blíži sa jeseň a pandémia sa podľa médií nezadržateľne blíži a už sú predikované približné čísla nakazených, dokonca aj mŕtvych. Zvláštne na tom je, že pandémia pomyslene zmizla z pozornosti spoločnosti počas leta, prázdnin, dovoleniek, oddychu a nastupuje v tretej vlne začiatkom školského roka, jesene. Pravdupovediac, vedci sa nechali počuť, že je potrebná aj tretia dávka vakcíny, keďže vakcína je schopná nás ochrániť tak na 9 mesiacov.

U nás aktuálne Covid pass platí maximálne na 1 rok, aj o tomto sa vo veľkom diskutuje, aká bude doba jeho platnosti. V Európe si vlády stanovili rôzne obdobia platnosti covid passu a preto sme sa dostali do akéhosi uzavretého kruhu, kde každá krajina má rôzne dlhú dĺžku účinku vakcíny.

Ak vezmeme do úvahy, že prekonanie ochorenia nás ochráni prirodzene na 8 mesiacov, znamená to teda, že sa budeme očkovať každý rok proti kovidu, pretože nemáme zatiaľ nič účinnejšie, ako terajšie vakcíny.

Dokonca aj lotériou motivujeme ľudí, aby sa dali zaočkovať, pretože „Byť zdravým je výhra“! Pekné idey, avšak cesty k nim sú akési nevyspytateľné. Zatiaľ sa zdá, že jediná výhra pre svet, je vakcinovať, v súčasnosti treťou dávkou, dokiaľ sa príde na to, ako dlhú imunitu poskytne spomínaná očkovacia látka, ktorá zatiaľ účinkuje rovnako ako prirodzená imunita po prekonaní ochorenia.

Každý si má možnosť vybrať svoj postoj k veci, či sa vyberie cestou očkovania alebo uverí v lepšie zajtrajšky a zdravým rozumom sa prenesie aj cez pomyslené sváry podivnej svetovej pandémie.

Adresa: https://techbox.dennikn.sk/temy/co-je-digitalny-covid-preukaz-a-co-v-nom-najdete/