Big papa a vrchnosť politická nepotrebuje rúška?

15. septembra 2021, slavdan999, Nezaradené

Návšteva pápeža je určite pozitívnym, emocionálnym nábojom spoločenského diania aj u nás na Slovensku. Pápež František nás poctil svojou prezenciou a mnohým veriacim priniesol nádej v podobe viery v lepšiu budúcnosť diania vo svete. To sa akosi prirodzene očakáva. Či to je tak v skutočnosti, závisí od jednotlivca každého a jeho vnútorných nastavení.

Čo ma ale zaujalo najviac, je fakt, že pri zvítaní pápeža s prezidentkou a politickými figúrami, rúška neboli protokolom. Jednak z úcty k spoločnosti, že rovnaké pravidlá platia pre každého bez rozdielu, iba ak by vrchnosť stavala na nedostatok uvedomenia občanov Slovenska, by sa očakávalo, že pôjdu spoločenským príkladom. Vari sa ich opatrenia netýkajú alebo nám naznačujú, že žijeme v ilúzii strachu z vírusu a vlastne sa na povrchu nič nedeje. Iba v médiách a politických plánoch svetových lídrov.

Táto skutočnosť je naozaj do očí bijúca provokácia, kde si len ozaj slepí nevšimnú, že pápež a jeho lokaji sú chránení magickou mocou a nemôžu sa nakaziť?

V každom prípade nám niekedy médiá odhalia viac ako by chceli a možno ako by sme sami očakávali. Pod rúškom tajomstva sa aj neúmyselné faux pas stalo dôkazom vnímania problému z vyššej perspektívy.

Alebo teda ako nádej, že sa blížime k obdobiu bez potreby nosenia rúšok a viera je silnejšia ako vírus.:-)!

Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1v%C5%A1teva_p%C3%A1pe%C5%BEa_Franti%C5%A1ka_na_Slovensku