Tretia dávka, lotéria, lieky

9. októbra 2021, slavdan999, Nezaradené

Pomaly sa dávkuje tretia dávka očkovania proti korone, podporovaná celoštátne očkovacou lotériou, kde vidno aj cez bezmocnosť primäť ľudí na očkovanie. Štát vytiahol tú najsilnejšiu zbraň vo forme peňazí, ktoré majú motivovať jednotlivca podstúpiť vakcináciu.

Pretože vieme, že peniaze sú v našom ťažko finančne -ekonomicky skúšanom Slovensku motiváciou zahojiť rany, aspoň finančné, zdanlivo pozitívne odobreným ocenením. Rozumiem ľuďom, ktorí sa aj touto cestou vydali za pomyslenou slobodou, v prípade lotérie skúsiť šťastie a nechať to na osud, že vyhrali za cenu, kde im bolo niečo vnútorne nanútené. V prípade súhlasu je to pozitívna motivácia.

Na druhej strane máme v laboratórnych podmienkach rodiace sa lieky (Regeneron od Roche, a antivirotikum od Merck), ktoré môžu byť účinné v prípade ochorenia na koronavírus. Z môjho pohľadu je to dobrá správa, pretože na ochorenie existuje liek, ktorý vám je schopný pomôcť. Vedci sa však nechali počuť, že lieky nie sú plnohodnotnou náhradou očkovania, ktoré je a priori účinnejšie.

Jednotlivec sa môže teda rozhodnúť, akému riešeniu dá prednosť v prípade hasenia situácie s koronou.

Čas beží a riešenia sú na výber, čo je dobrá správa, ako si môžeme vybrať z viacerých možností.