Založ si blog

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána.

Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“?

Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam symbolicky napísané, aby sme nezabúdali pri každom našom čine si spomenúť na vieru v Ježiša a čo by urobil v danom momente snažiac sa nás navigovať láskavým smerom a odvrátiť sa od pokušenia, ktoré ponúka svet okolo nás.

Otázka teda znie: „Čo by Ježiš urobil?“ Ak danú sugestívnu otázku presunieme do súčasnosti, veríte, že Ježiš by v dnešných časoch konal tak, ako sa žilo v dobe, ktorú vtedy obýval?

Myslím si, že by dobrovoľne netrpel a nedal sa mučiť, vo viere a v obeti láskavému svetlu Božiemu, ale rozhodne by konal vo viere pomôcť ľudstvu zakoreniť v dušiach právo na svoj svetonázor, vyznanie, vieru v ľudstvo a jeho evolúciu a pričinil by sa o šírenie ľudskosti a mravnosti vo a do všetkých ľudských odtieňov. Veril by, že nič nie je stratené, ale že ľudstvo žije presne tak, aká je jeho sila viery.

Nádej zomiera posledná je krásne povedané, priam pravdivé. Nevyčítajme si, že ľudstvo duchovne upadlo, ale že existuje sila, ktorá aj v mene Ježiša mení dobu pre jej lepšie začiatky a všetci môžeme prispieť svojím svetlom v nás niesť poslanie, ktoré nám ukázal Ježiš. Už by nebol príliš odsudzujúci, avšak láskavý a milujúci aj tých, ako vravel: „Milujme svojich nepriateľov!“ , pretože vtedy dokážeme milovať všetkých okolo nás a sami seba tým nevynímajúc.

Zdroj obrázka: https://liptkokava.ecavlos.sk/archiv/2021/velka-noc-najstarsi-najvyznamnejsi-krestansky-sviatok/

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Príležitosť voľby

03.03.2022

Nikdy viac, ako v takto ťažko kritických časoch, si máme možnosť uvedomiť, čo je v živote to najdôležitejšie a podstatné. Zrazu sa nám naše vnútorné boje, krivdy a zášť zdajú akési malicherné v porovnaní s tým, čo sa deje v celosvetovom meradle. Cítime, že nám akosi dochádza dych, pri pomyslení na spôsoby myslenia, postoje, názory, ktoré sme mali akosi [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113450x
Priemerná čítanosť článkov: 2182x

Autor blogu

Kategórie