Založ si blog

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude?

Do osieho hniezda sa vieme pozrieť jednoducho. Sťažovať sa bez štipky sebavedomia a povedomia o vlastnom národe, hrdosti, ktorú vidieť v iných krajinách sa nedá prehliadnuť pri účasti na referendách (Švajčiarsko), ktoré ľudovú demokraciu využíva pre efektívne riadenie svojich potrieb v štáte.

Včerajšie referendum bolo o príležitosti vyjadriť svoj hlas (hlas ľudu), ako sa referendu ľudovo hovorí, kde prišlo necelých 28% oprávnených hlasov.

Mali sme možnosť sa rozhodnúť predčasne odvolať akúkoľvek vládu, nielen tú súčasnú a skrátiť volebné obdobie, ak nie sme s vládnucou garnitúrou spokojní. To bola otázka od veci? To je otázka zásadná o možnosti riadenia krajiny z pozície ľudu. Súčasná opozícia síce sleduje svoj krátkozraký cieľ, ale ako náprotivok si ušil na seba búdu. Koľkí to videli v tej otázke?

Správy – Pravda

Vzhľadom na zložitú situáciu, v ktorej sa ako krajina nachádzame v súvislosti s dianím vo svete, je možné s určitosťou konštatovať, že svoju vlastnú hodnotu vo vzťahu k dianiu v štáte nevieme vyjadriť.

Želáme si radiť, avšak s 0-vou účinnosťou. Gaučové hejterstvo, negovanie na sociálnych sieťach nestačí, na to vám postačuje internet, to je asi tak všetko. Papulu si treba otvoriť tam, kde je príležitosť ju dokázať.

Chceme sa mať lepšie, mať život vo svojich rukách, vychovávať mládež k nových obzorom, avšak sme na to akosi nedospeli.

Zodpovední sú predsa tí vo vláde, tí pri moci, ale málokto si uvedomuje, že akí občania, taký kráľ.

Slováci, už sme dávno dospelí a komunizmus nie je. Kde ste?

lrydesign: Popular Referendum Definition
Zdroj: Referendum – Hľadať Obrázky (bing.com)

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Príležitosť voľby

03.03.2022

Nikdy viac, ako v takto ťažko kritických časoch, si máme možnosť uvedomiť, čo je v živote to najdôležitejšie a podstatné. Zrazu sa nám naše vnútorné boje, krivdy a zášť zdajú akési malicherné v porovnaní s tým, čo sa deje v celosvetovom meradle. Cítime, že nám akosi dochádza dych, pri pomyslení na spôsoby myslenia, postoje, názory, ktoré sme mali akosi [...]

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Venezuela

Rezort diplomacie neodporúča cestovať do Venezuely. Slováci majú zvážiť cestu aj dvoch ďalších štátov Južnej Ameriky

18.04.2024 13:49

Ministerstvo pripomína, že SR nemá ani v jednej z krajín zastupiteľský úrad.

World Press Photo, palestínčanka, gaza, izrael, Mohammed Salem

Plačúca Palestínčanka s mŕtvym dieťaťom v náručí. World Press Photo tento rok vyhrala snímka z Gazy

18.04.2024 13:40

Usporiadatelia pripomenuli nebezpečenstvo, akému fotoreportéri počas pokrývania vojnových konfliktov čelia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113029x
Priemerná čítanosť článkov: 2174x

Autor blogu

Kategórie