Založ si blog

Splašky vyplavujúce sa na povrch

Mementom dnešnej doby navonok úspešných mafiánov, podnikateľov, inšpiratívnych lídrov, vyplavujúc splašky ich prevráteného života, sú tu evidentné každý deň.

Tak mocní sa cítili a zdali byť, že nakoniec si siahajú na život. Tak úžasne a neobmedzene nadradení a nedotknuteľní sa cítili, že ich život sa zrútil ako domček z karát. Vopred vykalkulovaný každý krok, ovládanie ostatných, konšpirácie, pachuť božského, to všetko kypí zvnútra v skutku týchto krehkých, mentálne labilných osobností. Pre ktorých pocit moci nad druhými im dával jediný pocit dôležitosti a zmyslu života, sa zrazu rozplýva v hmle.

Už nie sú naporúdzi žiadni komplici, telefónne čísla sú nedostupné, prinajlepšom sú zavretí v base, v tom horšom sa snažia odpratať dobrovoľne z tohto sveta. Nečudo, kto by uniesol takýto osud, ktorý sa neopiera o žiadnu morálnu silu.

V súčasnej dobe krásne vidieť, kam sa ľudstvo dostalo, ako hlboko morálne upadlo. Dôkazy vidíme každý deň naokolo.

Prezentovať sa v dnešnej dobe symbolom bezstarostnosti a dokonalosti nie je problém, len či to vnútro súznie s vonkajškom. Ostatok je iba maska, ktorú si dajú tí, čo sa boja ukázať svetu svoju pravú podstatu.

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Polícia / Pomáhať a chrániť / Policajné auto /

Polícia vyšetruje prípad sexuálneho zneužitia dvoch dievčat pri Košiciach

28.03.2024 16:01

Mali byť v aute sexuálne zneužité dve 11-ročné dievčatá.

APTOPIX Russia Belarus

Prečo Lukašenko vyvracia Putinovu ukrajinskú verziu teroru? Útočníci z Crocusu chceli utiecť do Bieloruska, tvrdí

28.03.2024 16:00

Diktátor Alexandr Lukašenko svojím vyhlásením, že teroristi od podmoskovskej haly Crocus pôvodne unikali smerom do Bieloruska, podkopal naratív Kremľa o ukrajinskej stope.

SR Bratislava politika vláda 19. schôdza BAX

Poslanci z SNS predložili zmeny v zákone o neziskových organizáciách

28.03.2024 15:53

Novela hovorí aj o právomoci Ministerstva vnútra SR rozpustiť občianske združenie.

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 112263x
Priemerná čítanosť článkov: 2159x

Autor blogu

Kategórie