Založ si blog

Nekonečný lockdown a situácia sa zhoršuje -ako ďalej

Neviem ako Vy, ale mám po krk byť zatvorená doma, teda okrem cesty do práce a obchodu. Situácia sa však napriek prijatým garnitúrnym opatreniam zhoršuje, a to máme lockdown od decembra. Nemám však pocit, teda okrem zavretých obchodov malých živnostníkov, ktorí sú už aj tak na pokraji krachu, ak to ešte úplne nevzdali, že žiadny lockdown sa nekoná. Na cestách áut z iných okresov neúrekom, križovatky zaplnené autami, a ľudia po vonku s rúškami, akoby sa nič nedialo.

Chcem tým povedať, že akosi zlyháva kolektívne uvedomenie si, že ak chceme mať pozitívny výsledok v zmysle zlepšenia situácie, aj keď to znie frustrujúco, nedá sa to robiť ako ignorovanie situácie, ktorá tu je.

Už sme požiadali o pomoc zahraničie, áno, takto ďaleko, neviem ako, sme sa dostali až sem, ale teda niečo nie je v poriadku!!!

Chápem, že byť nútení byť zavretí doma frustruje väčšinu z nás, ale ako pozorujem, asi to nie každý dáva.

O vláde snáď nie je treba ani písať, keďže nie sú schopní si zrátať dva a tri a prijať nové, účinnejšie opatrenia. Nekonečný lockdown, viac úmrtí v nemocniciach asi aj hlúpy vidí, že toto nie je cesta, ktorá nás povedie k víťazstvu. To mi chce Matovič povedať, že máme byť zavretí doma neobmedzene?

Táto situácia je naozaj neúnosná pre mnohých, ktorí potrebujú žiť v spoločnosti, najmä deti, ktoré sú nútené mať online výuku a vidno na nich obrovský kus frustrácie z toho, že sú už unavené, vyčerpané. Rovnako, ako ich rodičia.

Kovid automat, kto toto vymyslel? Ja už si myslím, že aj Boh sa už nemôže dívať na to, čo tu súčasná vláda stvára a snáď nás ochráni aspoň tým očkovaním, ktoré je riešením asi tak, ako keď zlomené srdce obviažete gázou.

Zrejme by to nebolo ľahké pre žiadnu vládu robiť pandemické rozhodnutia, len tu sme v akomsi diablovom kolotoči, keď evidentne súčasný „naoko“ lockdown už nič pozitívne neprináša.

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 112274x
Priemerná čítanosť článkov: 2159x

Autor blogu

Kategórie