Založ si blog

Koho je to všetko vina?

Je pomaly koniec februára, bude prvé výročie zjavenia sa pandémie, uznanej celosvetovo ako strašiaka, ktorý surovo, bez zľutovania zabíja. Už rok sa bojuje ako na fronte proti skrytému, miniatúrnemu nepriateľovi, ktorý až prekvapivo často mení svoju tvár, genóm a dokonca schopnosť zabíjať a prenášať vojakov na front.

Samotní experti z uznávanej WHO sa vybrali do Číny, aby zistili, čo sa vlastne stalo, keďže prvé správy o tejto tajnej zbrani prišli práve z Číny.

Čuduj sa svete, neprišli v podstate na nič. Konšpirovalo sa o tajnom americkom, ale aj čínskom laboratóriu, ktorému unikol vírus ako predmet skúmania génových modifikácií. To dáva predsa indíciu o nie prírodnej DNA vírusu, keďže bol predmetom výskumu a teda mu boli primiešavané rôzne variácie cudzích DNA.

Následne sa vírus šíriteľný vzduchom vmiesil do celého sveta a tu už nadobudol exponenciálne čísla šírenia sa. Strach len pomyslieť.

Svetoví lídri špekulujú o tom, ako to celé mohlo vzniknúť, avšak bolo treba začať vojnu, v ktorej ľudstvo ťahá za ten kratší koniec, keďže nie je vírus, ktorý dokáže zázračne meniť svoj charakter.

Politiky boja jednotlivých krajín proti Kovid-19 sa zo začiatku rôznili. Krajiny ako Veľká Británia boli v boji s vírusom zdá sa odvážnejší, podobne ako Švédi, keď sa rozhodli vsadiť na kartu premorenosti obyvateľstva a tým získania kolektívnej imunity. Iní, viac vystrašení, vsadili na tvrdý lockdown, aby obmedzením pohybu v rámci i mimo krajiny sme priestor pred vírusom takzvane hermeticky uzavreli.

Tak či onak, zdá sa, že taktiky boja boli raz viac úspešné, inokedy menej, každá krajina podľa jej ekonomickej sily, vedeckej odbornosti, finančnej naviazanosti na zdroje, i prístupov z diania vo svete, i takzvaným okukávaním ostatných.

To znamená, že akokoľvek by sme chceli zovšeobecniť vinu za Kovid-19, nie je to možné, už len z toho dôvodu, že sa pravdu nikdy nedozvieme a tak je to v poriadku. Podstatné je, že nám vlastný postoj k tomu, čo sa odohralo bol zaujatý s najlepšími možným úmyslami podľa mentálnej vyspelosti a obratnosti.

Henten, ten, onen, debil, hlupák, psychopat sú nálepky zúfalstva, ktoré sa usadilo vo vedomí ľudí, pretože každý už má toho dosť. Časopriestor nám taktiež odkrýva mnohé odpovede, niekedy náhodou, ale cenné pre ďalší posun, napríklad aj objavením liečiv, ktoré v boji s Kovid-19 sa zdajú byť účinné.

Preto si myslím, že v tomto kontexte je potrebné zbaviť sa pocitu viny a priznať si, že sme mohli aj mýliť.

Apropo, keď sa raz bude písať história o nás, verím, že celá pravda vyjde na povrch, pretože všetko vo vesmíre sa neustále mení, a ako sa vraví, nezostane po nás ani kameň na kameni, asi ako po každej civilizácii, ktorá žila svoj príbeh na Zemi.

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Medveď

Vlani 14, tento rok už 10. Stretnutie s medveďom môže mať fatálne následky. Ale čo stretnutie s diviakom?

20.04.2024 15:49

Medveď reaguje útokom alebo agresívnym prístupom častejšie voči ľuďom, ktorí sú pri stretnutiach aktívni.

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113165x
Priemerná čítanosť článkov: 2176x

Autor blogu

Kategórie