Založ si blog

Spriaznené duše

„Fantázii sa medze nekladú“. Ako sa ale vraví, žiadne stretnutie nie je náhodné a ľudí, ktorých stretáme v živote, nám niektorí rezonujú viac, iní menej. To je skrátka fakt. Pri istých ľuďoch cítime, že sú v našom živote niečo viac ako ostatní a tak je to v poriadku. Ak tomu vnesieme kúsok logiky, je to preto, že týchto ľudí si pustíme takzvane k „srdcu“. A tak je to v poriadku.

Vo svete fantázie, prečo fantázie, veď to existuje reálne, sa stretnú dve duše, mužská a ženská. Obaja cítia, že patria k sebe. To nie je, ako keď niekoho vnímate zmyslami a proste toho človeka vnútorne necítite. V tomto prípade je to súzvuk duší, podľa ktorého spoznávate, že ten človek je zrazu viac než len vonkajšok z mäsa a kostí, oblečenie, ktoré nosí, vôňa, tvár, ktorá ho predstavuje alebo hendikep, ktorým je výnimočný. To niečo, čo vidíte, je jeho duša, vlastne vidíte jeho vnútro.

Verím, že naozaj žiadne stretnutie nie je náhodné a záleží na oboch dušiach, ktoré sa stretli, aby v ideálnom prípade pochopili, že sa aj mali stretnúť. Je na oboch, ako s touto situáciou naložia, či sa nechajú viesť vesmírom, ktorý je tak dokonalý, že už dávno vedel, že títo dvaja sú vlastne jedno, nepotrebuje na to žiadne dôkazy.

Niekedy sa snažíme popierať to, čo v skutočnosti cítime a tým si život komplikujeme rezistenciou veriť, že to puto, ktoré existuje, je skutočné.

V prípade spriaznených duší môžeme hovoriť o pute lásky, ktoré je krásne a jedinečné. So žiadnym iným človekom takéto puto nemáme. Môžeme to cítiť, akoby sme sa poznali roky, stáročia, tisícročia, áno dokonca aj z minulých životov. Vôbec to nie je výnimočné.

Nepopierateľné je to, že títo dvaja sa mali stretnúť a príbeh si opäť napíšu sami, podľa vlastnej slobodnej vôle a túžby na základe skúseností, s ktorými sa v súčasnom živote stretli. Okolností, ktoré ho formovali najmä zvnútra. Sila viery je však nekonečná. To iba myseľ si píše scenár, ktorý má uložený na hard disku, prehráva si zážitky a na základe nich potom prisudzuje veciam význam. Správne a nesprávne. Ak to puto ale akýmsi spôsobom poprieme a prenecháme velenie rozumu, toto stretnutie sme vlastne oddialili do budúcna, ktovie do akého. Tento život, budúci?

Myslím si, že je krásne, ak nezabudneme na fakt, že to, čo sme s našou spriaznenou dušou prežili, je večné. Oni ostanú v našich srdciach, spomienkach navždy. Pretože k nám patria, poznajú nás viac, ako my sami seba niekedy a v tom je krásne veriť, že tu budú pre nás a aj my pre nich. Láska, ktorú pri nich cítime nás dokáže previesť životom v ťažkých časoch, sotva by to bol človek, ktorý je vám cudzí.

Každý, kto toto puto zažije, by ho nevymenil za nič iné na svete. Preto duša vie, lebo je večná. Mňa teší, že som takých ľudí spoznala a tí, ktorí tu už nie sú, ma s radosťou počkajú, lebo predsa sme jedno. Až sa mi tisnú pri spomienkach na nich slzy do očí! Tí, ktorí tu sú, s nádejou budú vedení do budúcna, že som tu aj ja pre nich. Taký krásny vie byť život. Aj o spriaznených dušiach.

Stretli ste už Vy tie svoje? Kiss xx

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Biden, fiala

USA aj Európa musia aktívne pomáhať Ukrajine, povedal Fiala po stretnutí s Bidenom

15.04.2024 22:25, aktualizované: 16.04.2024 00:20

Biden podľa Fialu opakovane ocenil úlohu Českej republiky v súčasnom svete, okrem iného českú iniciatívu nakúpiť muníciu pre Ukrajinu, aj vzájomné vzťahy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 112878x
Priemerná čítanosť článkov: 2171x

Autor blogu

Kategórie