Založ si blog

Astra Zeneca

Taký krásny názov v nádeji na lepšie časy pri zdolávaní pandémie, a kde tu na scéne sa objavili závažné nežiaduce účinky, tak, ako pri každom lieku.

Čo mňa však zaráža je fakt, je Európska lieková agentúra odporúča aj naďalej očkovať: „Napriek tomu EMA (Európska lieková agentúra) odporúča 18 krajinám, ktoré pozastavili očkovanie, pokračovať. Viaceré z nich prisľúbili, že ak regulátor potvrdí bezpečnosť očkovacej látky, vrátia sa k jej používaniu“. Zdroj: https://www.forbes.sk/vakcina-od-astrazeneca-je-v-poriadku-europska-liekova-agentura-odporuca-dalej-ockovat/

Akosi sa tu hráme na vkladanie životov na jednu kartu, a tou je za každú cenu očkovať, aj keď vieme, že vakcína spôsobuje krvné zrazeniny. To snáď na týchto životoch nezáleží? Ak berieme do úvahy fakt, že medicína má ľudí liečiť a uzdravovať, myslím to teraz pateticky, ale podstata je vystihnutá, pýtam sa teda, koľko ľudí zomrelo v skutočnosti na vedľajšie účinky liekov?O tom nikto nepíše a ani sa to nedozvieme. Viem len o pár výnimkách, ktoré na Youtube otvorene varujú pred negatívnymi nežiaducimi účinkami iných typov liekov, ale pravdou je, že tieto skutočnosti nemôžeme opomínať.

Vychádza mi tu jedno: Aj napriek nežiaducim účinkom, ktoré označila EMA za menej závažné, akými je tvorba krvných zrazenín,(je to vlastne takmer vždy fatálny nežiaduci účinok) je stále prospešnejšie sa dať očkovať, pretože benefity očkovania prevyšujú tieto prepady v podobe smrti „iba“ 4 ľudí na 1 000 000. Zaujímavé, že takmer všetky prípady sa objavili v televízii a WHO naďalej s EMOU odporúčajú očkovať.

Zažila som na vlastnej koži, ako môžu negatívne účinky liekov človeka doslova takmer zabiť, a ak by sme počúvali lekárov, niektorí z rodiny by tu už neboli. A lekári si stále trvali na svojom. Lieky užívať.

Ak zoberiem do úvahy Hippokratovu prísahu, myslím, že tak, ako bola pôvodne myslená, dnes už dávno neplatí v duchu modernizácie a napredovania našej doby z technologického a vedeckého hľadiska, čo je veľká škoda. To ľudské sa vytratilo niekde v oblaku spoločenskej inakosti vyznávaných hodnôt.

Potom môžeme tipovať lotériu, že ak sa zaočkujeme, sa iba modliť, aby sme neboli ten 4 z 1 milióna, čo mali smolu.

AstraZeneca - Vakcína proti koronavírusu - Bratislavskykraj.sk
Obrázok Zdroj: https://bratislavskykraj.sk/astrazeneca-vakcina-proti-koronavirusu/

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Fico, Šefčovič

Fico: Vláda na post eurokomisára za SR opäť navrhne Šefčoviča

18.04.2024 18:30

Uviedol to predseda vlády po skončení mimoriadneho dvojdňového summitu EÚ v Bruseli.

zelenskyj

Rusom chcel pomôcť s atentátom na Zelenského, zbieral informácie o letisku Rzeszów

18.04.2024 18:23

Zelenskyj poľské letisko používa pri cestách do zahraničia, pretože vzdušný priestor Ukrajiny je od začiatku ruskej invázie uzavretý.

Dánsko Požiar Kodaň Burza Budova Historická

Zrútila sa hlavná fasáda historickej budovy kodanskej burzy, ktorá horí od utorka

18.04.2024 18:07

Požiar ťažko poničil renesančnú budovu zo 17. storočia, ktorá prišla o svoju vysokú vežu i veľkú časť strechy.

Zoran Milanovič

Chcel byť hráč i rozhodca. Záhrebský Trump ešte nepovedal posledné slovo

18.04.2024 17:31

Bolo to, akoby sa Zuzana Čaputová z pozície hlavy štátu uchádzala o premiérsky post. A hoci chorvátsky prezident Zoran Milanovič so svojimi sociálnymi demokratmi parlamentné voľby nevyhral, v procese formovania budúcej vlády zostáva stále v hre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113038x
Priemerná čítanosť článkov: 2174x

Autor blogu

Kategórie