Založ si blog

Ako išlo vajce na vandrovku a chcelo urobiť dieru do sveta, alebo Peter Pan, ktorý veril, že je jedinečný aj napriek všetkým, ktorí mu dávali spätnú väzbu

V správach odzneli štatistiky výdavkov súčasnej vlády, ktoré sú alarmujúce vo vzťahu k budúcim generáciám. Prešvihli sme celkovú zadlženosť HDP aj z pohľadu odporúčaných Maastrichtských kritérií, čo v preklade znamená, že naša ekonomika je enormne zadlžená a dlh sa zvyšuje (viac ako 60%HDP).

Našu zadlženosť pokrývame pôžičkami z EÚ a minister financií hospodári ako človek, ktorý má deravé vrece a stratil zmysel pre realitu. Spomínam to zámerne, pretože ak vezmeme do úvahy myšlienkové a osobnostné pochody bývalého premiéra a súčasného ministra financií, Igora, vychádza nám jedno: Veľký výkričník v podobe vlaku, ktorý nemá smer ani brzdy, v horšom prípade zdivelý kôň, ktorý sa nedá chytiť a skrotiť nikým, pretože stratil vedomie a príčetnosť.

Za obdobie koronakrízy naša vláda investovala do testovania, ktoré Igor považuje za svoj Pilot projekt, ktorým chcel urobiť dieru do sveta a túžbu, aby o ňom hovoril celý svet, je už v zabudnutí. Len Igor to nevidí. Stále tajne dúfa, že tento priekopnícky čin dokáže svetu, ako efektívne manažovať pandémiu Korony. Nielen jeho blízke okolie mu dáva spätnú väzbu, že celoplošné testovanie je už dávno out a neprináša žiadne výsledky, on stále pravdepodobne verí, že získa Nobelovu cenu za hrdinstvo.

Ciele, ktorými terorizoval bývalú koalíciu sa mu vo vlastných rukách rozpadajú ako domček z karát. Nevidí pointu, že riadiť štát neznamená iba zanietenie, a to doslova aj v tom opačnom zmysle, taktiež sledovať svoje predstavy nápravy k lepšiemu, ale že situácia obnáša kompromisy a celospoločenskú diskusiu.

Za obdobie jedného roka sa minulo na testovanie takmer 250 miliónov Eur, za ktoré by sme mali dve nové nemocnice. S poľutovaním Igor stále neprecitol, lebo riadiť štát nie je kabaret. On je vlastne ako vajce na vandrovke naprieč svetom, rovnako ako Peter Pan, ktorý veril, že je unikátny, len ho nikto nevidel.

Neviem, ako dopadneme v súčasnej koalícii, ak budeme skladať účty našim budúcim generáciám, no už teraz som povedala synovi, nech sa radšej stará o vlastné blaho, pretože súčasný slovenský vládny aparát mu sotva pripraví ružovú budúcnosť. Nádej však umiera posledná, snáď to naše deti zmanažujú pokrokovejšie.

Obrázok: Zdroj: https://buraniemytov.sk/1-2-vladne-prerozdelovanie-a-verejne-financie/

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113485x
Priemerná čítanosť článkov: 2182x

Autor blogu

Kategórie