Založ si blog

Big papa a vrchnosť politická nepotrebuje rúška?

Návšteva pápeža je určite pozitívnym, emocionálnym nábojom spoločenského diania aj u nás na Slovensku. Pápež František nás poctil svojou prezenciou a mnohým veriacim priniesol nádej v podobe viery v lepšiu budúcnosť diania vo svete. To sa akosi prirodzene očakáva. Či to je tak v skutočnosti, závisí od jednotlivca každého a jeho vnútorných nastavení.

Čo ma ale zaujalo najviac, je fakt, že pri zvítaní pápeža s prezidentkou a politickými figúrami, rúška neboli protokolom. Jednak z úcty k spoločnosti, že rovnaké pravidlá platia pre každého bez rozdielu, iba ak by vrchnosť stavala na nedostatok uvedomenia občanov Slovenska, by sa očakávalo, že pôjdu spoločenským príkladom. Vari sa ich opatrenia netýkajú alebo nám naznačujú, že žijeme v ilúzii strachu z vírusu a vlastne sa na povrchu nič nedeje. Iba v médiách a politických plánoch svetových lídrov.

Táto skutočnosť je naozaj do očí bijúca provokácia, kde si len ozaj slepí nevšimnú, že pápež a jeho lokaji sú chránení magickou mocou a nemôžu sa nakaziť?

V každom prípade nám niekedy médiá odhalia viac ako by chceli a možno ako by sme sami očakávali. Pod rúškom tajomstva sa aj neúmyselné faux pas stalo dôkazom vnímania problému z vyššej perspektívy.

Alebo teda ako nádej, že sa blížime k obdobiu bez potreby nosenia rúšok a viera je silnejšia ako vírus.:-)!

Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/N%C3%A1v%C5%A1teva_p%C3%A1pe%C5%BEa_Franti%C5%A1ka_na_Slovensku

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113061x
Priemerná čítanosť článkov: 2174x

Autor blogu

Kategórie