Založ si blog

Koľko ešte vydržia Slováci?

V súvislosti s opakovaným lock-downom očkovaní veria, že keby bolo viac ľudí očkovaných, žiadny by nemusel byť a vírus by sme mali pod kontrolou. Je to však naozaj pravda?

Pozornému oku a sluchu neunikne, že vírus neustále mutuje, a máme tu mimo Omikronu verzie, o ktorých vieme žalostne málo. Sme vlastne v začarovanom kruhu. Čím skôr si to väčšina ľudí uvedomí, tým menej paniky, negativizmu a nešváru bude medzi ľuďmi. Čo ma však mrzí najviac, je to, ako naša vláda systematicky ničí a hádže polená pod nohy malým podnikateľom, ktorí si roky budovali svoj biznis, a teraz šmahom ruky prichádzajú o príjmy a istoty. Toto by štát mal riešiť dotáciami, ktoré im pomôžu v ťažkých časoch.

Ponúkať 500 Eur dôchodcom, ktorí sa zaočkujú, aj to iba na potravinové účely, je jednoducho výsmech našim oddaným predkom, ktorí poväčšine celý život pracovali.

Zalepiť oči lock-downom a nádejným očkovaním pred neustále mutujúcim vírusom, kde samotné očkovanie je údajne neúčinné proti novým variantom vírusu, je pre mňa doslovná provokácia ľudí.

Fungovanie spoločnosti už nebude také ako predtým, to už vieme všetci. Zariaďme si však život tak, aby sme ho nežili v zbytočnom strachu a strese z nevedomej budúcnosti, pretože tá vlastne ešte neexistuje. Budúcnosť si preto tvoríme sami, vierou, nádejou a spoluprácou v láske s ostatnými.

V každom prípade si veľmi vážim prácu vedcov, ktorí sa krkolomne snažia vyvinúť typ vakcíny, ktorá by pokryla všetky možné mutácie vírusu, ak by sa im podarilo identifikovať čo najviac genómových sekvencií, čo by umožnilo vakcínu ušiť na mieru.

Obdivujem aj všetkých oddaných lekárov a zdravotníkov, ktorí nasadzujú všetky sily v prvej línii pomáhať chorým a aby nikdy nemuseli zažiť pocit, že sa budú rozhodovať, koho nechať nažive a koho nechať zomrieť.

Zdroj:

https://hnonline.sk/svet/14465741-farmafirmy-testuju-ucinnost-voci-novemu-variantu-covidu-pfizer-aj-sputnik-v-su-pripravene-upravit-vakciny

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113094x
Priemerná čítanosť článkov: 2175x

Autor blogu

Kategórie