Založ si blog

Aj generál je človek

Včerajšie udalosti ohľadne smrti obesením generála Lučanského ma zasiahli ako človeka. Mrzí ma to o to viac, koľko konšpirátorov ohľadne jeho smrti sa vyjadruje, ako ho jednoducho zavraždili, utýrali. Predstavitelia vlády, na ktorých vedel veci, nepochybne a ktorých by vedel poslať do basy.

Nepochybne pán Lučanský disponoval informáciami, ktoré by zamiešali karty na politickej scéne, a rozviazal by jazyk mnohým, ktorí sa teraz v tichosti tešia z jeho nezmyselnej smrti, že opäť aspoň o nejaký ten krôčik unikli spravodlivosti. Zatiaľ.

Vezmime si ale jednoducho pragmatický pohľad na túto situáciu, že pán, dnes už nebohý Lučanský, bol človekom z mäsa a kostí ako my ostatní.

Vari sa už zabudlo pri jeho zatknutí NAKOU, že situáciu psychicky nezvládol a nervovo sa zrútil, nemohol vypovedať, tlmočil to jeho právny zástupca. Povedzme si, že to mohlo byť presne takto. S tým, že si po policajného prezidenta príde NAKA asi ani vo sne nerátal. A keď rátal, tu začala dilema, ako uniesť bremeno viny, mašinériu, ktorú na neho súčasná politická scéna chystá. Bol predsa len figúrkou, obetným baránkom mafii a ľuďom, ktorí si myslia, že ich spravodlivosť nestretne. Áno, takýto režim vládnutia tu bol, či je, to zistíme čoskoro. Podobne ako pán Majský, veď pozrite, aká ľudská chudoba ho postihla. Nie je to vari dostatočný trest?

Naspäť k téme. Každý má vlastnú hranicu zvládania stresu, v tomto pohľade akútneho stresu, ktorý pán Lučanský neuniesol. Už vtedy, keď sa objavili informácie, že sa údajne na psychiatrii pokúsil o samovraždu, čo jeho právnik dementoval, sa jeho ľudské psyché vykolajilo z rovnováhy, a môžeme tu písať dohady, čo by bolo keby, ako mal byť strážený 24×7. Áno, toto všetko by snáď pomohlo, snáď. Ale ako ľudia máme slobodnú vôľu, a to, či pán Lučanský sa rozhodol odísť z tohto sveta už v momente, keď ho zabásli, bola jeho slobodná voľba. Nikto, podotýkam nikto by mu v tom nezabránil, iba ak on sám.

Toľko vážení, majme pekný deň a zamyslime sa, ako veľmi sme zraniteľní, viac, než sme ochotní si priznať.

Rodine prajem úprimnú sústrasť a čoskoré vyliečenie bolesti.

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113424x
Priemerná čítanosť článkov: 2181x

Autor blogu

Kategórie