Založ si blog

Bohapustý diletantizmus alebo ako hlúposť verila, že bude pravdou

Pred pár dňami som sa vyjadrila na tému smrti generála Lučanského, verte mi, že toľko informácií, ktoré vyšli na povrch, či už v denníkoch, online weboch, Facebooku a podobne, nemajú obdoby. Človek akosi začne zapájať svoj zdravý sedliacky rozum a niečo, voláme to intuícia, zrazu protestuje uveriť tej primitívnej verzii o jeho samovražde. Je to tá najjednoduchšia podoba príbehu, ktorá snáď zalepí oči každému, aby bol koniec a bodka, ako povedal premiér. Meno nespomínam, lebo mi za to jednoducho nestojí.

Čo mňa prekvapuje najviac je, že AKÉ vyšetrovanie prebieha v súvislosti s jeho smrťou? Aké boli pravdivé okolnosti jeho pobytu za mrežami, odkedy sa tam ocitol. Ak údajne bol vážne zranený, čo nepochybne bol, kde vlastne bol v posledných chvíľach života? Ak manželka tvrdí, že bol na lôžku, ako si vlastne vzal život?

Pán Žitný uviedol pár zaujímavých informácií, ktoré priniesli pochybnosti o celej tej zlepenine, ktorá nám je podsúvaná. Ako to, že generál Lučanský nemal prístup k advokátovi, rodine, pokiaľ ani nebol právoplatne odsúdený. Na základe akých výpovedí bol obvinený a kto skúmal, či sú pravdou alebo len bohapustým slovom proti slovu, vyšetrovatelia mali predsa možnosť zistiť aj záznamami, kto chodil za Lučanským a dával mu tie úplatky.

Jedno je isté, takto dôležitý človek, ktorý v skutočnosti vedel veeeeeľa, naozaj škoda, že nenechal aspoň zvukový záznam o všetkom, čo vedel, čo by verejnosti neskutočne pomohlo, najmä o kauze Gorila a jej aktéroch. Škoda, možno netušil, že ho takto zrazia a na záchrannú brzdu už bude neskoro. Bolo.

Pani Kolíková a jej zdivočená tlačovka, v ktorej ani nevedela, čo vlastne hovorí, len aby prekryla tú vlnu otázok, chytajúc sa záchranného kolesa pomyslenej pravdy, ktorú máme zhltnúť, si našpinila do vlastného hniezda.

Videla vlastne všetky záznamy, okolnosti jeho pohybu za mrežami? Akú nezávislú komisiu chce organizovať, k čomu má akože dospieť? K niečomu, čo vlastne ona prezentuje ako pravdu a komisia jej to iba potvrdí?

Je to hanbou a výsmechom celému slovenskému národu aj svetu, ako vlastne fungujú OČTK na Slovensku, čo za diletantov to tu behajú po svete.

Verím, že generál Lučanský na to všetko pozerá zhora a povie si: „Bože, ochraňuj ľudí od tejto ľudskej chudoby a otvor im oči, nech vidia, ako ten slepý povedal!“ Myslím to prenesene, aj slepý povedal, že uvidí, lebo veril pravde a nádeji, ktorá nevyhasne pred tieňom čiernoty a nevedomosti, bezzmyselnosti a beznádeje.

Otázkou je, ako to môžeme zmeniť, akú vlastne silu máme toto zmeniť.

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 113081x
Priemerná čítanosť článkov: 2175x

Autor blogu

Kategórie