Založ si blog

Očkovanie je sloboda alebo sloboda očkovania

Kampaň na presadzovanie názoru o očkovaní ako slobode je zarážajúca v tom, že sloboda je niečo, čo neprichádza pod hrozbou žiadnych reštrikcií, nariadení a príkazov. Sloboda je prejavom vnútorného prežívania jednotlivca, na ktorú nemá právo siahať žiadna iná entita s výnimkou jej obmedzenia v nutných prípadoch ohrozovania slobody niekoho iného, respektíve páchania protispoločenskej činnosti a im podobných prehreškov, o ktorých však nie je tento článok.

Slovenské celebrity sa dali nahovoriť na propagandu, ktorá so slobodou, tou zaručenou v ústave, ale aj intímnou, nemá nič spoločné.

Nič nie je slobodné, čo je vynútené pod hrozbou násilia a následných trestov.

Taktiež spoplatnenie následného testovania je len krok od vynucovania si očkovania od ostatnej populácie, ktorá očkovaním ešte neprešla.

Viac-menej sa väčšina ľudí stotožnila s názorom, že zaočkovaným sa bude ľahšie žiť, budú môcť slobodne cestovať, navštevovať reštaurácie a im podobných výsad ako za vlády stredoveku, kde vám sťali hlavu, ak ste neuposlúchli.

Očkovanie má byť slobodnou voľbou každého jednotlivca, ako sa rozhodne, vtedy môžeme hovoriť o skutočnej slobode výberu. Prirovnávať vakcínu k slobode, víťazstvu, vzdelaniu, živobytiu a im podobných mi príde komické. Najmä preto, že ani vlastne nevieme pôvodcu vírusu, iba vakcína je spása a o nájsť tú „náhodnú“ udalosť už nie je núdza, nakoľko máme náplasť na dôsledky.

Inteligencia národa vyjadrená účasťou na referende

22.01.2023

Čím je človek starší, tým je skúsenejší a múdrejší, ako sa vraví, a pravdupovediac je to aj pravda. Byť občanom štátu detto. Ak niekto nahliadne do minulosti úspešnosti referend na Slovensku, zdá sa, že sme múdrejší a skúsenejší iba o účasť v Európskej únii. Čerpáme z nej ekonomické injekcie, avšak kritériá bonusu často ani nesplníme. Čím to asi bude? Do [...]

Úvaha: Čo by v dnešných časoch urobil Ježiš?

17.04.2022

Len na úvod chcem povedať, že v nijakom prípade sa nechcem dotýkať veriacich alebo útočiť na ich pohľad na vieru, keďže máme kresťanské sviatky zmŕtvychvstania Pána. Moja viera je silná, preto si v posledných dňoch kladiem otázku, ktorú sme často nosili ako tínedžeri v USA ako prívesok na ruke znejúc: „WWJD“? Pre tých, ktorí vedia, o čom píšem, je tam [...]

Slovensko žije Ukrajinou. Sme tak solidárni alebo sa strácame v bytí?

27.03.2022

Život počas korony sa ešte väčšmi zamotal vojnou, aby život nebol nudný a prípadne aby sme sa viacej starali o blaho iných ako to svoje. Nemôžem opomenúť, že žlto modrá farba sa mi vryla do pamäti asi viac ako nikdy predtým. Konflikt, ktorý vznikol už dávnejšie sa vyvíja smerom, ako sa situácii postavili vedúci predstavitelia krajín, pýtam sa, ako veľmi sa nás toto [...]

Biden

Biden plánuje justičné zmeny a obmedzenie prezidentskej imunity

27.07.2024 09:35

Americký prezident predstaví verejnosti svoje reformné plány týkajúce sa Najvyššieho súdu.

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 52
Celková čítanosť: 117241x
Priemerná čítanosť článkov: 2255x

Autor blogu

Kategórie